DE ONDERWERPEN BIJ ’KWALITEITSBELEID’

Maak een keuze voor meer informatie: (u kunt de foto’s of de items onder de foto’s aanklikken)

 

 

 

Kwaliteitsbeleid:

 

Door deelname aan werkgroepen, samenwerkingsverbanden en kwaliteitskringen wordt de kwaliteit gewaarborgd.

Logopedie praktijk Losser is ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en is aangesloten. bij de NVLF ( Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie).

Transparantie en inzichtelijkheid in de gezondheidszorg worden steeds belangrijker. Patiënten en cliënten hebben steeds meer mogelijkheden hun eigen behandelaars te kiezen. De keuzemogelijkheid leidt tot behoefte aan inzicht in de kwaliteit van de behandelaars.

Via het kwaliteitsregister wordt eenmalig geregistreerd of de logopedist voldoet aan de opleidingseisen van de Wet Big (Beroepen Individuele Gezondheidszorg). Vervolgens wordt elke vijf jaar geregistreerd of de logopedist beschikt over actuele kennis en ervaring. Alleen wanneer aan de door de beroepsgroep gestelde eisen wordt voldaan, behoudt de logopedist zijn of haar kwaliteitsregistratie.

Het KP (Kwaliteitsregister Paramedici) kan door iederen geraadpleegd worden. Benodigd hiervoor zijn het KP-nummer of de naam met de geboortedatum. Het staat patiënten vrij om bij hun behandelaar te informeren naar het KP-nummer.

De NVLF heeft onder andere als doel de kwaliteit van de logopedie in Nederland te verhogen. Dit resulteert in een scala aan activiteiten. Thema’s als specialisaties binnen de logopedie, logopedie bij ouderen en vroegtijdige onderkenning worden in werkgroepen nader uitgewerkt. Ik ben lid van de kwaliteitsgroep Oldenzaal en omgeving en de werkgroep 0 – 2 jarigen.

 

Webdesign: VH Reclameontwerpers